Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους στον Πειραιά



Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους πραγματοποίησαν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή Επιτροπών Ανέργων και Λαϊκών Επιτροπών την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τις πέτρινες δεξαμενές «Βασιλειάδη».
Επίσης, η συναυλία είχε και διεκδικητικό χαρακτήρα καθώς εκτός από το σύνθημα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, υπήρχε το σύνθημα «Όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το μονοπωλιακό», το οποίο αναγραφόταν σε πανό στο χώρο.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ενός από τα σωματεία που διοργάνωσαν τη συναυλία αυτή, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο εργαζόμενος που δεν έχει απαιτήσεις στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο γλέντι και τη διασκέδαση, έχει ρίξει τον πήχη των απαιτήσεών του και θα γίνει πιο εύκολα θύμα, σκλάβος του 21ου αιώνα».
Διοργανωτές ήταν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», Οικοδόμων Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, το παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και η αγωνιστική παράταξη «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» (ΣΕΝΕ). Συμμετείχαν οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Πειραιά, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και οι Γυναικείοι Σύλλογοι Πειραιά της ΟΓΕ.
Το λαϊκό γλέντι, με άφθονη σαρδέλα και κρασί, κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.
ΠΗΓΗ 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου