Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Ώρα 8:00 μ.μ. ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Είσοδος από πύλη Ε2)

Δεν είναι οι άνεργοι υπεύθυνοι για να πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης, αλλά τα θύματά της. Υπεύθυνη για την κρίση είναι η πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η χιονοστιβάδα των απολύσεων, της απλήρωτης εργασίας, τα  χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές υγείας και Παιδείας είναι το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα γιγαντώνεται, για την υπεράσπιση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Καμία αναμονή. Όλοι τώρα στον αγώνα. Κάθε εργαζόμενος και άνεργος να παλέψει για την ίδια του τη ζωή, οργανωμένα και συλλογικά με τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ανέργων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-  Όχι στην πώληση του λιμανιού.
-  Άμεση λειτουργιά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ευθηνή του κράτους και καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων.
Μέτρα προστασίας των ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων, επίδομα ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική-ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν μεταφορά με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Καμιά διακοπή σε ρεύμα-νερό-τηλέφωνο.
Κατάργηση της «μαύρης εργασίας» και της συνθήκης Μπολκενστάιν.
Καμιά απόλυση, υπογραφή Σ.Σ.Ε χωρίς μειώσεις και με πλήρη δικαιώματα.
Άμεση καταβολή 1000 ευρώ σε όλους τους άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους.
-Ακύρωση της συμφωνίας με την Κίνα για χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών που πηγαίνουν τα καράβια τους στα Κινέζικα ναυπηγεία.
-Σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία με την Ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μας,

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, με είσοδο ελεύθερη και περιλαμβάνει:
Λαϊκό γλέντι που θα συνοδευτεί με ψητή σαρδέλα και άφθονο κρασί


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ – ΠΑΝ. ΕΝ. ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ/ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ – ΠΕΜΕΝ –ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «Η ΜΑΣΙΝΑ» - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν.ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝ/ΧΕΙΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΓΕ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ  ΠΕΙΡΑΙΑ,  ΝΙΚΑΙΑΣ,  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,  ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου